Slide Uitvaartfotografie - Ewald Hendriks Slide Uitvaartfotografie - Ewald Hendriks Slide Uitvaartfotografie - Ewald Hendriks

Uitvaartfotografie

Afscheid nemen is misschien wel een van de meest intieme en heftigste momenten uit een leven. Vaak worden gevoelens geparkeerd omdat alle energie gestoken wordt in het regelen van een waardig afscheid. U wordt geleefd en mist onbewust mooie momenten. Als uitvaartfotograaf zorg ik ervoor dat deze waardevolle momenten worden vastgelegd als blijvend aandenken.

Neem contact met mij op

“Uitvaartfotografie maakt van waardevolle momenten een blijvend aandenken”

Uitvaartfotografie als ondersteuning bij rouwverwerking

Foto’s maken van een uitvaart, het is nog niet altijd gangbaar. In een emotionele periode kan uitvaartfotografie als een hoge drempel voelen, terwijl het juist zoveel kan bijdragen. Na het afscheid komt immers de leegte en begint het verwerken. En juist dan is het waardevol om het afscheid nog eens rustig te herbeleven. Een uitvaartreportage helpt hierbij.

Een tastbare herinnering geeft houvast in de rouwverwerking”

Niet alleen de verdrietige en kwetsbare momenten worden in beeld gebracht, maar juist ook de liefde voor elkaar en de overledene. Een lach om een anekdote of een troostende arm om de schouder. Ook voor kinderen is dit erg waardevol. De tastbare herinnering biedt veel houvast in de rouwverwerking en de begeleiding hiervan. Daarnaast kunnen zij op latere leeftijd nog eens terugkijken op het afscheid. Uitvaartfotografie houdt zo de herinnering levend.

Mijn werkwijze als uitvaartfotograaf

Als uitvaartfotograaf heb ik veel contact met nabestaanden. Samen met hen bespreek ik rustig de wensen en laat ik ze vertellen over de overledene. Hierdoor wordt de fotoreportage erg persoonlijk. Tijdens de uitvaart zelf beweeg ik mij zo onzichtbaar mogelijk. Doordat ik zelf op de achtergrond sta, kan ik intieme details naar de voorgrond brengen.

Het werk als uitvaartfotograaf is voor mij erg bijzonder en dankbaar. De ontroering die een uitvaartreportage nabestaanden geeft, is iets wat ik iedereen gun.

Fotografie van de laatste levensfase

Juist ook in de laatste levensfase is het waardevol om de laatste momenten samen vast te leggen. Dierbaren komen vaak nog dichter tot elkaar nu het afscheid dichterbij komt. Afscheidsfotografie is intiem en biedt later bij de verwerking veel troost.

Wilt u meer weten over uitvaart- en afscheidsfotografie? Bekijk hier mijn aanbod en tarieven.

Of neem persoonlijk contact met mij op