Slide Seniorenfotografie - Silent Moments Slide Seniorenfotografie - Silent Moments Slide Seniorenfotografie - Silent Moments

Seniorenfotografie

Senioren verdienen veel meer aandacht dan dat ze vaak zelf vinden! Het zijn stuk voor stuk markante persoonlijkheden vol levenswijsheid. Niets doen met deze levenservaring is eeuwig zonde. Het is daarom mijn missie om senioren zowel voor als achter de camera te krijgen. Door middel van portretfotografie en fotografie als dagbesteding.

Ik help u graag persoonlijk verder

Portretfotografie om levenswijsheid te vereeuwigen

Portretfotografie is een mooie manier om onze lieve (groot)ouders of die ene gezellige buurvrouw voor eeuwig vast te leggen. Daarnaast is het een mooie aanleiding om waardevolle gesprekken te hebben over het leven. Aan welke plekken hechten ze waarde? Wat maakt hun dag waardevol? Laten we dat vastleggen!

Soms vinden ouderen zichzelf onterecht niet meer de moeite waard. Dit is allesbehalve waar! Hun prachtige rimpels en glinsterende grijze haren reflecteren hun levenswijsheid. Ze zijn grijs & wijs.

“Ouderen zijn grijs & wijs, laten we hun levenservaring vastleggen”

Vijf goede redenen om te kiezen voor een portretserie met senioren.

  • Hun levenswijsheid wordt vereeuwigd in een complete portretserie, eventueel te bestellen als album.
  • Senioren krijgen de aandacht die ze verdienen, ze worden in het zonnetje gezet.
  • Het is een leuk uitje, met waardevolle gesprekken en een blijvende herinnering.
  • Het is een bijzonder cadeau voor een speciale dag of gewoon zomaar… uit liefde!
  • Een portretserie is ook zeer geschikt voor ouderen die zich bevinden in de laatste levensfase.

Wilt u meer weten over portretfotografie? Bekijk hier mijn aanbod en tarieven.

Liever persoonlijk contact? Bel gerust of stuur me een e-mail.

Een workshop fotografie als dagbesteding voor ouderen

Sommige activiteiten gaan minder makkelijk naarmate we ouder worden. Dit betekent echter niet dat het leven dan saai moet zijn of dat een oudere niets meer kan leren. Fotografie als dagbesteding is namelijk een leuke én leerzame invulling van de dag! In deze workshop leer ik ouderen spelenderwijs hoe ze de waardevolle dingen om hun heen, zélf op de foto kunnen zetten.

Samen met een groepje ouderen (en eventueel iemand van de verzorging) gaan we op pad. Dit hoeft niet ver te zijn, de weelderige tuin van een verzorgingstehuis voldoet al! Ouderen krijgen eerst een aantal goede tips, waarna ze al snel zelf met de camera aan de slag gaan.

“Ouderen gaan al snel zelf aan de slag met de camera!”

Deze workshop duurt ongeveer 3 uur. De locatie bepalen we in overleg. En na afloop ontvangen de ouderen de door mij nabewerkte foto’s als blijvende herinnering van een gezellige activiteit! Wilt u meer weten over deze workshop? Bekijk hier mijn aanbod en tarieven.

Zeer geschikt voor personen die met dementie te maken hebben

Deze workshop is ook zeer geschikt voor personen die zelf met dementie te maken hebben of in hun directe omgeving. Door het fotograferen worden niet alleen herinneringen opgehaald, maar de foto’s kunnen na afloop ook ingezet worden als geheugensteun bij het herkennen van mensen en bij het aangaan van gesprekken.

Neem gerust contact met me op voor een workshop op maat

Ook voor zorgpersoneel is een workshop fotografie een aanrader

Als zorgverlener maakt u veel mooie momenten mee met ouderen. Van een verjaardag tot een gezellig onderonsje tussen twee bewoners. Deze momenten zijn niet altijd zichtbaar voor familieleden en naasten. Om die reden bied ik ook een workshop fotografie aan voor zorgpersoneel. Hierin leren zij het herkennen van momenten die goed vastgelegd kunnen worden, de compositieregels en andere tips om foto’s te maken die het moment zelf zo aantrekkelijk mogelijk visualiseren! Wilt u meer weten over deze workshop? Bekijk hier mijn aanbod en tarieven.

Liever persoonlijk contact? Bel gerust of stuur me een e-mail

Seniorenfotografie - Ewald Hendriks

Man met hond - Seniorenfotografie

Seniorenfotografie - Ewald Hendriks