Beelden en het verhaal

Beelden zeggen zoveel meer als je het verhaal erachter kent.

Om u een kleine indruk te geven van mijn manier van werken en de foto’s die daar uitvoorkomen heb ik hieronder een storytelling van beelden en het verhaal erachter bij elkaar gebracht die ik maakte tijdens uiteenlopende fotografiemomenten.

Door op de foto te klikken wordt u automatisch doorgevoerd naar de diapresentatie. Het driehoekje start de diapresentatie.

Dierbaar beeld

Voor veel mensen is het nog raar dat er bij een afscheid gefotografeerd wordt.

Vaak wordt aangenomen dat op dit verdrietige en kwetsbare moment alleen maar treurnis op de foto komt. Natuurlijk is er wel een traan zichtbaar maar het is juist de liefde voor de overledene die zichtbaar wordt gemaakt met een mooie fotoreportage.

De bloemstukken, het laatste afscheid bij het sluiten van de kist, de afscheidsceremonie, lachen om een anekdote, handen die elkaar vinden, een troostende arm om de schouder, begeleiding van de overledene naar het graf of naar de ovenruimte en na afloop het samenzijn.

Alles maakt dat afscheidsfotografie zoveel meer waard is dan alleen maar foto’s van die ene dag. Het zijn foto’s die u troost en steun kunnen bieden en helpen bij het verwerken van het verlies en een waardevol aandenken aan een, meestal, emotionele periode.

Silent Moments Fotografie

Struik, een markant persoon

We schrijven 1 september 2020.

Op pad met deze man van bijna 85 jaar. Voormalig melkkoeienboer te Amstelveen maar in hart en nieren nog steeds de schillenboer van Amsterdam waar alles mee begonnen is.

Vol van verhalen over vroeger. Vroeger speelt steeds meer een rol in zijn leven omdat door dementie het heden steeds meer afbrokkelt. Dingen die passeren is hij over 5 minuten weer vergeten.

Deze fotosessie was een wandeltocht van 5 uur door zijn directe woonomgeving waarbij het nog weten en vergeten hand in hand gingen.

Silent Moments Fotografie

Seniorenfotografie - Silent Moments

De zomer van 2020 op De Borkel

Wat een jaar. Bewoners die niet naar buiten kunnen, bezoekers die niet naar binnen mogen. Veel verdriet en eenzaamheid. Overal beperkingen en als die er niet waren legden we ze onszelf wel op. Immers, corona lag op de loer en we vermeden elke kans van contact en besmetting.

Toch zijn we deze zomer doorgekomen al roeiend met de riemen die we hadden. Kleine en grote verzetjes om de eenzaamheid en stilte een beetje dragelijk te maken.

Bewoners van De Borkel kregen door deze activiteiten toch het gevoel dat ze niet vergeten werden en konden genieten van bijvoorbeeld muziek en bingo.

Nu in 2021 is er maar nog maar een wens

Niet weer zo’n jaar

De schoonheid van de natuur in beeld.

Het landschap in beeld brengen precies zoals deze is, het groen, insecten en de weerselementen, geeft mij veel voldoening.

Met mijn oog voor detail weet ik de schoonheid van de natuur te vangen.

Als landschapsfotograaf houd ik rekening met de vele aspecten die van invloed zijn op natuur- en landschapsfotografie.

Landschapsfotograaf Ewald Hendriks