Beelden en het verhaal

Beelden zeggen zoveel meer als je het verhaal erachter kent.

Om u een kleine indruk te geven van mijn manier van werken en de foto’s die daar uitvoorkomen heb ik hieronder een storytelling van beelden en het verhaal erachter bij elkaar gebracht die ik maakte tijdens uiteenlopende fotografiemomenten.

Door op de foto te klikken wordt u automatisch doorgevoerd naar de diapresentatie. Het driehoekje start de diapresentatie.

Uitvaartfotografie

Voor veel mensen is het nog raar dat er bij een afscheid gefotografeerd wordt.

Vaak wordt aangenomen dat op dit verdrietige en kwetsbare moment alleen maar treurnis op de foto komt. Natuurlijk is er wel een traan zichtbaar maar het is juist de liefde voor de overledene die zichtbaar wordt gemaakt met een mooie fotoreportage.

De bloemstukken, het laatste afscheid bij het sluiten van de kist, de afscheidsceremonie, lachen om een anekdote, handen die elkaar vinden, een troostende arm om de schouder, begeleiding van de overledene naar het graf of naar de ovenruimte en na afloop het samenzijn.

Alles maakt dat afscheidsfotografie zoveel meer waard is dan alleen maar foto’s van die ene dag. Het zijn foto’s die u troost en steun kunnen bieden en helpen bij het verwerken van het verlies en een waardevol aandenken aan een, meestal, emotionele periode.

Silent Moments Fotografie

Seniorenfotografie

Markante personen kom je overal in Nederland tegen. Van schillenboer, schipper tot sportman/vrouw op leeftijd.

Toch zijn ze niet bij het grote publiek bekent omdat ze zichzelf niet bijzonder vinden of niet opgemerkt worden door de omgeving.

Hierin probeer ik door middel van deze diapresentatie verandering te brengen door deze markante personen op een voetstuk en in de spotlight te plaatsen en hun bestaan aan de vergetelheid te onttrekken.

Vind u ook dat iemand tot deze categorie behoort stuur dan een mail met uw gegevens naar mij en wie weet staat uw markante persoon binnenkort ook in de spotlight.

Seniorenfotografie - Silent Moments

Landschapsfotograaf Ewald Hendriks

De schoonheid van de natuur in beeld.

Het landschap in beeld brengen precies zoals deze is, het groen, insecten en de weerselementen, geeft mij veel voldoening.

Met mijn oog voor detail weet ik de schoonheid van de natuur te vangen.

Als landschapsfotograaf houd ik rekening met de vele aspecten die van invloed zijn op natuur- en landschapsfotografie.

Ode aan Jan Slotboom

Denk aan mij terug,
maar niet in de dagen van pijn en verdriet.
Denk aan mij terug in de stralende zon,
hoe ik was toen ik alles nog kon.

Jan laat een lege plek achter maar de vele mooie
en waardevolle herinneringen blijven in ons hart
bewaard.

Op zaterdag 3 april 2021 hebben we er met z’n
allen een waardig en prachtig afscheid van
gemaakt waaraan deze foto’s een blijvende
herinnering zijn.

Uitvaart Jan Slotboom - Silent Moments Fotografie

Ewald Hendriks - Silent Moments fotografie

Echt ook mij

Je maakt keuzes in het leven, zo ook in het fotograferen. Toch betekent dit niet dat ik andere richtingen in de fotografie niet leuk vind doe of beheers.

Richtingen die u misschien niet van mij verwacht of gedacht dat ik die ook doe.

Laat u verrassen door de foto’s in deze diapresentatie die telkens vernieuwd en aangevuld wordt met nieuw materiaal maar ook kiekjes uit de oude doos.